1. Wat is er aan de hand?

Teveel organisaties hebben nog onvoldoende in het vizier dat er een hele nieuwe toekomst voor ons ligt. En alles wat we geleerd hebben van onze vaders, van onze leraren en zelfs van onze concurrenten, is nog maar de halve waarheid. Want letterlijk elke organisatie heeft nu te maken met nieuwe technieken, nieuwe vormen van mobiliteit, met andere samenwerkingsvormen en met andere culturen.

Ook de vele adviseurs werken nog steeds met gedateerde modellen en ideeën die zij hebben geleerd van hun founding fathers, hun leraren of die zij hebben gezien bij hun concurrentie. Zij zorgen ervoor dat hun klanten klaar zijn om te concurreren met het verleden.

2. Wat betekent dat voor u?

Betekent dit het einde van uw organisatie? Of is het juist een nieuw begin? U zult uw organisatie opnieuw moeten ‘uitvinden’. En niet omdat het zo interessant klinkt of zo in de mode is, het is een zaak van overleven! U moet, ja echt, u moet nadenken over alle nieuwe technieken die voor uw organisatie aan de orde zijn, over de klanten die dat van u verwachten, uw personeel, uw distributie, uw financiering en uw communicatie.

Alles wat ervoor heeft gezorgd dat u nu hier staat, zult u opnieuw moeten ‘uitvinden’, want het brengt u niet verder in de toekomst.

3. Wat heeft u nodig?

1. Een visie. Dat is wat u als eerste nodig heeft. Een beeld van de toekomst van uw branche, van uw wereld. Zodat u kunt sturen.

2. En dan uw antwoord op die veranderende wereld. Een concept dat uitgaat van de kracht van uw organisatie. Zodat u kunt excelleren.

3. Tenslotte een plan voor die toekomst. Een routekaart waarin uw concept is afgezet tegen die nieuwe wereld. Zodat u dat succesvol kunt uitvoeren.

Leven in de toekomst

En dat terwijl de meeste van uw klanten (particulier en zakelijk) al lang in deze tijd en in de toekomst leven. Zij gebruiken al die nieuwe technieken zo gauw als die beschikbaar zijn. Geen leven meer zonder internet om daar hun spullen te kopen of om informatie op te zoeken. Jonge mensen kijken niet langer naar de TV als programma’s worden uitgezonden, zij kijken op één van hun devices als het hun uitkomt. En TV is dan maar een heel klein gedeelte van het aanbod waaruit ze kunnen kiezen. Ze studeren virtueel en online en ook hun onderlinge communicatie is voor een groot gedeelte digitaal.

Tijden van Transitie

Deze periode in de geschiedenis zal worden beschreven als de tijd van transitie. Transitie van de tijd voor en na het internet, van voor en na alle nieuwe technologie en zeker van voor en na de oude en de nieuwe consument.

Tulip Strategy – Wassenaar – The Netherlands  –  +31(0) 653 197040

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 Tulip Strategy - The FutureProof Company

Log in with your credentials

Forgot your details?